Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Νε. Β: Εκστρατεία ενίσχυσης Σχολείων Βορείου Ηπείρου, 5η Φάση

Για μια ακόμα φορά η Νεολαία Βορειοηπειρωτών κοντά στους μαθητές της Βορείου Ηπείρου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκστρατεία ενίσχυσης των σχολείων της Βορείου Ηπείρου και το ταξίδι των μελών του Δ.Σ της Νε.Β στην ιδιαίτερή μας πατρίδα. Το σχολικό υλικό που συγκεντρώθηκε, παραδόθηκε στους μαθητές δια χειρός των μελών της Νε.Β. Έκδηλη ήταν η χαρά των μαθητών καθώς αντικρίζανε την αντιπροσωπεία της Νε.Β να περνάει τις πύλες των σχολείων.
Παρόλο που το υλικό αυτό δεν θα σώσει την κατάσταση των εκεί σχολείων, ωστόσο ενθουσίασε τα παιδιά και τους δασκάλους προκαλώντας τους ιδιαίτερη συγκίνηση, βλέποντας νέους βορειοηπειρώτες να μην ξεχνούν τον τόπο τους.
Κοινό προβληματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας της Βορείου Ηπείρου αποτελεί η ραγδαία μείωση του αριθμού των μαθητών στα ελληνικά σχολεία .Η ανησυχία αυτή τονίστηκε τόσο από τους εκπαιδευτικούς και διευθυντές των σχολείων όσο και από τους κ. κ. Ι. Ριζόπουλο, Γενικό Πρόξενο Αργυροκάστρου και Νίκο Γερασιμίδη, Μορφωτικό Ακόλουθο. Ο αριθμός των μαθητών από το 1992 έως σήμερα μειώθηκε από 6.000 στους 930. «Η έλλειψη κινήτρων επενδύσεων και ανάπτυξης της Βορείου Ηπείρου οδηγεί τους νέους στη συνεχή εγκατάληψη του τόπου» υποστήριξαν οι διευθυντές των σχολείων.

Το υλικό που συγκεντρώθηκε και παραδόθηκε στα σχολεία Δερβιτσιάνης, Βουλιαρατίου, Μεσοποτάμου, Φοινίκης, Αλύκου, Λιβαδειάς, Δίβρης, Χιμάρας είναι το παρακάτω :

1 μικροφωνική εγκατάσταση
1 προβολέας (Projector)
5 πολυμηχανήματα (εκτυπωτής – φαξ- scanner)
1 σταθεροποιητή τάσης
220 αθλητικές φόρμες
30 μπάλες ποδοσφαίρου – μπάσκετ
42 σχολικές τσάντες
περί των 2000 Βιβλίων (λογοτεχνικά, ιστορικά, εγκυκλοπαίδειες κτλ)
Γραφική Ύλη (τετράδια, μολύβια, στυλό, χάρακες, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι κτλ)
Χάρτες (φυσικοί και πολιτικοί)
Εκπαιδευτικά DVD
Εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό νηπιαγωγείου
Δόθηκε επίσης οικονομική ενίσχυση σε οδηγούς δυο επαρχιών για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία.

Το Δ.Σ της Νεολαίας θα ήθελε να εκφράσει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στα μέλη της Νε.Β , στους φίλους Ελλαδίτες και μη , στους οικονομικούς , κοινωνικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς, στα σωματεία και ιδρύματα για την σημαντική συνεισφορά τους στην ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας αυτής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου