Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΧΑΡΤΗΣ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΤΗΣ Β.ΗΠΕΙΡΟΥ (1913)













Απο την ιστοσελιδα:Ολοκληρο το ενθετο απο το βιβλιο«δυστυχισμενη Βόρειος Ήπειρος» τού
Rene Puaux,βλεπε για αυτο: 

«Κλείνω αυτό το άρθρο με μια ακόμη γραφικότητα, των προπαγανδιστών του «Κρυφού Σχολειού», αντάξια της γελοιότητας του πράγματος. Στην ιστοσελίδα της «Αποστολικής Διακονίας» δημοσιεύτηκε σχετικό άρθρο του κ.Κ.Ι.Φ., που κρίθηκε άξιο αναδημοσίευσης και στο πατριωτικόν μπλογκ «Αντίβαρο» τον Μάρτη του 2007: «Αποστομωτικό για τους αρνητές των «Κρυφών Σχολειών» και λίαν εύγλωττο, …..είναι το απόσπασμα από το βιβλίο του .. Rene Puaux «Δυστυχισμένη Βόρειος Ήπειρος», … Ο Puaux (Πυώ)περιηγήθηκε την Ήπειρο το 1913, ακριβώς μόλις τα εδάφη αυτά είχαν ελευθερωθεί από τον ελληνικό στρατό. Συνομιλώντας με Έλληνες Ηπειρώτες, οι οποίοι τότε για πρώτη φορά απηλλάγησαν από τον τουρκικό ζυγό, μαθαίνει έκπληκτος και τα εξής : «Κανένα βιβλίο τυπωμένο στην Αθήνα δεν γινόταν δεκτό στα σχολεία της Ηπείρου. Ήταν επιβεβλημένο να τα προμηθεύονται όλα από την Κωνσταντινούπολη».
http://www.antibaro.gr/religion/diakonia_krufosxoleio.php
Τώρα το πώς αυτό τεκμηριώνει την ύπαρξη Κρυφού Σχολειού, επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη. Πέρα όμως από αυτό, ο “Ιός” της “Ελευθεροτυπίας”, αποκαλύπτει τη χαμένη αθωότητα του Πυώ:
«ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.
Μυστικά κονδύλια φανερά άρθρα……..
«Dimitri Kitsikis «Propagande et pressions en politique internationale. La Grece et ses revendications a la Conference de la Paix» (Presses Universitaires de France, Παρίσι 1963).
Η εξαγορά ξένων δημοσιογράφων και συγγραφέων με «μυστικά κονδύλια» του ΥΠΕΞ για την υποστήριξη των εθνικών μας δικαίων. Οι «μαρτυρίες» αυτών των «φιλελλήνων» (Rene Puaux …) ανακυκλώθηκαν αργότερα για εσωτερική χρήση, αποτελώντας πλέον συστατικό στοιχείο της εθνικής μας μυθολογίας. …».
«Κυρ.Ελευθεροτυπία»- 03/06/2007
Μπαίνω στον πειρασμό να καταγράψω το φαιδρό επιμύθιο του «Αντίβαρου» της «Αποστολικής Διακονίας»:
«Το ντοκουμέντο αυτό, που προέρχεται από μαρτυρία ξένου περιηγητή, άρα ανεπηρέαστου από τα ιδεολογικά ρεύματα που επεκράτησαν στην Ελλάδα…». Από τα ιδεολογικά ρεύματα σίγουρα, από τα οικονομικά ρεύματα όμως;»

http://roides.wordpress.com/2008/10/04/kryfo_sxoleio2/
------------------------

Περι των τοπωνυμιων..«επιγραφαι γεγλυμεναι επι του εδαφους»
Αντωνιος Μηλιαρακης.

«...τα τοπωνυμια εχουν ζωην συνηθως χιλιετηριδων και εχουν δια την ιστοριαν των λαων αποδεικτικη σημασια,οπως τα πετρωματα δια την γεωλογια».
Κωνσταντινος Αμαντος «Τοπωνυμικα της Ροδου»,περιοδικο «Νεα Εστια»,τομος 53 ος (1953)
σελ.473.


ΓΕΝΙΚΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΝ-ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΙΙ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΧΑΡΤΗΣ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟΣ
ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ 
ΤΩ 1913 (ΕΚΔΟΣΗ 1919)
ειναι γραμμενο και στα γαλλικα και αναφερονται οι ελληνικοι και οι αλβανικοι πληθυσμοι,σε αριθμους.

....Η Βορειος Ηπειρος αποτελειτο εκ των Διοικησεων Κορυτσας και Αργυροκαστρου και τμηματος της Διοικησεως Ιωαννινων.Η κατανομη του πληθυσμου κατα καζαζες εμφαινεται εν τω επομενω πινακι....
Ενδιαφερον παρουσιαζει,ποιες περιοχες θεωρουμε ελληνικες και οι ονομασιες τους,τοπωνυμια που συναντουνται,τουλαχιστον πριν απο χρονια,στην Ελλαδα,και που τα εχουμε αλλαξει με τις περιφημες «επιτροπες ονοματοδοσιων»,για τον φοβο ποιου;
Ενδιαφερον λοιπον εχουν οι ονομασιες αυτων των περιοχων,και ποιους θεωρουμε Ελληνες και για ποιο λογο,που δεν θελει και πολυ κοπο να αντιληφθουμε.

ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΩ 1913

ΚΑΖΑΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ
ΜΠΟΡΙΑ-ΔΙΣΝΙΤΣΑ-ΜΑΛΙΑΒΕΣΙ-ΚΟΥΤΣΙ-ΠΛΙΑΣΑ-ΣΒΕΣΔΑ-ΠΟΔΓΟΡΙΑ-ΠΟΙΑΝΗ-ΚΟΡΙΤΑ-ΜΠΙΛΙΟΡΤΑ-ΚΙΑΤΡΟΜ-ΜΠΑΡΤΣΙ-ΜΠΟΥΙΓΙΑΡΕΤΣΙ-ΤΟΥΡΑΝΙ-ΡΑΒΑΝΙΚ-ΚΑΜΕΝΙΤΣΑ-ΦΛΙΟΚΙ-ΤΕΠΕΤΖΙΚ-ΑΡΖΑ-ΣΙΝΙΤΣΑ-ΡΙΟΒΗ-ΒΟΒΟΔΙΤΣΑ-ΔΡΕΝΟΒΟΝ-ΚΡΕΣΠΑΝΙ-ΠΕΝΤΑΒΙΝΙ-ΡΑΜΠΕΤΣ-ΤΕΡΟΒΑ-ΚΙΟΥΤΕΖΑ-ΜΠΡΑΔΒΙΤΣΑ-ΔΑΡΔΑ-ΟΣΜΑΝ ΤΣΙΦΛΙΚ-ΚΟΛΙΑΝΕΤΣ-ΣΟΥΜΙΖΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΛΙΜΙΝΟΤ-ΤΣΑΟΥΣΛΗ-ΝΙΣΙΑΒΕΤΣΙ-ΣΟΒΙΑΝΗ-ΛΙΜΠΟΒΝΙΚ-ΠΟΤΕΣΤΑ-ΚΛΙΟΤΣΑ-ΔΑΜΑΝΕΤΣΙ-ΓΕΝΟΜΑΔΙ-ΑΝΩ ΓΟΣΚΟΒΑ-ΛΙΟΥΜΑΛΙΑΣ-ΒΙΝΤΣΑΝΗ-ΒΟΣΚΟΠΙ-ΠΟΥΛΙΑΧΑ-ΠΑΡΟΔΙΝΑ-ΜΕΛΤΣΑΝΗ-ΜΠΙΡΑΝΗ-ΒΑΣΤΟΜΙΑ-ΒΛΟΤΣΙΣΤΗ-ΓΕΩΡΓΕΒΙΤΣΑ-ΛΙΑΒΔΑΡΙ-ΔΕΡΝΙΣΚ-ΜΑΛΙΚΙ-ΚΡΑΣΤΑ ΦΥΛΑΚΗ-ΜΠΕΛΟΒΟΔΑ-ΣΒΥΡΙΝΑ-ΠΟΛΕΝΑ-ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ-ΣΙΠΣΚΑ-ΓΙΟΥΡΑΣ-ΜΠΙΓΛΙΣΤΑ-ΣΕΝΚΟΛΑΣ-ΒΙΣΤΟΤΙΤΣΑ-ΤΡΕΝ-ΜΠΙΤΙΝΣΚΑ-ΠΡΟΓΚΡΙ-ΠΕΤΝΙΣΚΑ-ΜΟΤΣΟΥΡΙΣΤΙ-ΤΣΑΓΚΟΝΙ-ΖΕΜΠΛΑΚΙ-ΚΟΛΟΜΠΟΡΔΑ-ΠΟΛΟΣΚΑ-ΤΣΙΠΑΝΙ-ΒΕΡΛΕΝΙ-ΜΠΡΑΤΣΑΝΙ-ΠΟΝΤΖΑΡΑ-ΜΕΝΚΟΛΑΣ-ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ-ΚΟΣΝΙΤΣΑ-ΣΟΥΛΙ-ΔΟΜΠΡΑΝ-ΚΟΥΤΣΙ-ΧΟΤΣΙΣΤΑ-ΜΠΑΜΠΑΝΙ-ΜΠΙΤΣΚΑ-ΕΣΜΕΝΙΚΙ-ΠΗΛΙΟΥΡΙ-ΒΡΑΝΙΣΤΑ-ΓΡΑΨΗ-ΛΙΑΒΔΑΡΙ-ΒΑΡΒΑΡΑ-ΠΕΣΤΑΝΙ-ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ-ΠΡΟΣΔΟΒΕΤΣΙ-ΤΟΥΝΤΑΣΙ-ΛΕΙΚΑΣΙ-ΓΙΟΥΜΠΑΜΠΑΣΙ-ΜΟΥΓΙΑΣΙ-ΣΚΟΖΑΝΙ-ΤΣΕΡΙΑ-ΟΣΟΓΙΑ-ΡΑΣΟΒΕΡ-ΒΡΕΠΤΣΚΑ-ΝΤΟΥΣΙΑΡΙ-ΤΟΡΟΒΕΤΣ-ΜΟΓΛΙΤΣΑ-ΝΤΟΒΡΕΤΣΑΝΙ-ΓΚΟΠΕΣΙ-ΖΕΡΕΤΣ-ΚΡΟΥΣΙΟΒΑ-ΠΟΞΙΣΤΙ-ΝΙΚΟΛΑΡΑ-ΜΑΛΙΚ-ΠΟΥΝΜΙΡΑ-ΓΑΝΙΚΑΣΙ-ΚΟΥΤΣΑΚΑ-ΟΠΑΡΙΣ-ΜΙΣΡΑΣΙ-ΚΑΡΠΑΝΙΟΖΙ-ΚΑΛΑΒΑΡΑΣΙ-ΜΑΡΓΙΑΝΙ-ΒΥΘΙΚΟΥΚΙ-ΠΑΝΑΡΙΤΗ-ΡΕΧΟΒΑ-ΓΡΑΜΠΟΤΣΚΑ-ΓΙΑΝΤΣΙ-ΤΡΕΣΚΑ-ΣΤΡΑΤΟΜΠΕΡΔΑ-ΚΑΤΟΥΝΤΙ-ΤΡΕΜΠΙΣΚΑ-ΛΕΣΝΙΑ-ΜΠΟΡΣΙ-ΖΗΤΣΙΣΤΑ.

ΚΑΖΑΣ ΣΤΑΡΟΒΟΥ
ΤΣΕΡΑΒΑ-ΠΛΑΤΣΑ-ΟΣΝΑΤΙ-ΣΤΡΕΚΑΝΙ-ΚΡΟΥΣΙΟΒΑ-ΒΕΛΙΤΣΑΝΙ ΓΚΟΡΑΣ-ΛΟΖΑΝΙ-ΤΖΑΒΑΡΙΣΤΙ-ΝΤΟΛΙΑΝ-ΤΡΕΣΟΒΑ-ΣΤΡΕΛΤΣΑ-ΣΕΝΙΣΤΙ-ΠΛΙΟΒΙΣΤΙ-ΜΠΟΣΙ-ΜΠΙΤΣΚΑ-ΓΟΤΖΑ-ΣΚΟΖΑ-ΚΕΜΠΕΘΙΚΡΙ-ΝΟΒΑΣΕΛΑ-ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ-ΓΚΟΥΡΑΣ-ΣΠΟΚΙ-ΜΕΜΛΑ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΕΤΣΙ ΓΚΟΡΑΣ-ΜΑΡΙΑΝΗ-ΜΠΑΜΠΙΕΝ-ΚΕΝΤΣΚΑ-ΜΗΤΣΑΝΗ-ΚΡΟΣΝΙΤΣΙ-ΝΤΕΣΜΙΡΑ-ΝΤΟΛΙΑΝΕΤΣΙ-ΤΣΕΡΟΒΑ-ΠΡΕΝΙΤΣΙ-ΤΣΕΡΕΣΝΙΚ-ΒΕΡΤΣΟΥΝ-ΚΑΚΑΤΣ-ΒΕΛΙΤΕΡΝΑ-ΠΡΕΤΟΥΣΑ-ΓΡΑΜΠΟΒΙΤΣΑ-ΛΕΣΝΙΤΣΑ-ΝΙΤΣΑ.

ΚΑΖΑΣ ΚΟΛΟΝΙΑΣ
ΕΡΣΕΚΑ-ΤΣΕΡΙΛΑ-ΛΕΝΤΣΚΑ-ΧΑΤΖΙΡΙ-ΣΕΛΕΝΙΤΣΑ-ΜΠΕΗΚΟΒΑ-ΨΑΡΙ-ΝΟΒΟΣΕΛΙΑ-ΡΑΔΙΜΙΤΣΙ-ΛΕΣΝΙΑ-ΠΡΟΝΤΑΝΙ-ΜΠΟΡΟΒΑ-ΕΛΜΕΣΙ-ΠΕΠΕΛΑΣ-ΚΟΖΕΛΙ-ΜΠΟΥΤΚΑ-ΜΗΛΕΤΣΙ-ΣΚΟΡΟΒΑ-ΚΡΕΣΟΒΑ-ΣΤΙΚΑ-ΚΑΜΝΙΚΟ-ΚΟΓΚΙΝΑΣΙ-ΜΠΑΡΜΑΣΙ-ΜΠΕΝΙΖΑ-ΡΑΓΙΑΝΝΗ-ΣΑΓΓΙΟΛΑΣΙ-ΓΚΟΣΤΟΒΙΣΤΙ-ΜΙΣΙΤΣΙΚΑ-ΖΑΡΚΑΝΙ-ΚΑΔΟΥΤΣΙ-ΚΟΡΤΕΣΙ-ΟΓΟΡΤΣΚΑ-ΜΠΟΡΤΖΑΝΙ-ΨΑΡΕΖΙ-ΛΟΥΜΠΟΝΙΑ-ΡΟΣΑΝΙ-ΚΙΑΦΖΕΖΙ-ΚΙΝΑΜΙ-ΚΙΣΑΡΑΚΑ-ΚΑΛΤΑΝΙ-ΣΕΛΕΝΙΤΣΑ - ΛΙΣΑ-ΚΙΟΥΤΕΖΑ-ΛΙΟΥΑΡΑΣΙ-ΠΗΛΙΟΥΣΙ-ΣΤΑΡΙΑ-ΙΚΙΝΑΣ-ΡΑΧΩΒΑ-ΜΠΑΝΤΣΙΣΤΑ-ΓΚΟΣΔΑΡΑΣΔΑ-ΜΠΕΖΑΝΙ-ΤΕΡΧΟΒΑ-ΚΑΛΥΒΙΑ.

ΚΑΖΑΣ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΛΑΖΑΡΑΤΙ-ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ-ΚΑΛΟΓΟΡΑΝΤΖΗ-ΒΑΝΙΣΤΑ-ΧΑΣΚΟΒΟ-ΔΟΥΒΙΑΝΗ-ΣΩΦΡΙΑΤΙΚΑ-ΤΕΡΑΧΑΤΕΣ-ΓΟΡΙΤΣΑ-ΦΡΑΣΤΑΝΗ-ΛΙΟΥΓΚΑΡΙ-ΓΡΑΨΗ-ΓΕΩΡΓΟΥΤΣΑΔΕΣ-ΖΕΡΒΑΤΙ-ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΙ-ΒΟΔΡΙΤΣΑ-ΚΡΑ-ΒΟΔΙΝΟΥ-ΠΕΠΕΛΙ-ΚΛΕΙΣΑΡΙ-ΣΕΛΙΟ-ΛΟΥΒΙΝΑ-ΚΑΚΟΓΟΡΑΝΤΖΗ-ΣΩΤΗΡΑ-ΛΟΓΓΟΣ-ΚΟΣΟΒΙΤΣΑ-ΚΑΤΟΥΝΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΑΚΑΒΙΑ-ΡΑΔΑΤΙ-ΑΝΩ ΕΠΙΣΚΟΠΗ-ΚΑΤΩ ΕΠΙΣΚΟΠΗ-ΓΛΙΝΑ-ΒΛΑΧΟΓΟΡΑΝΤΖΗ-ΛΙΜΠΟΧΟΒΟΝ-ΛΑΜΠΟΒΟΝ-ΝΕΠΡΑΒΙΣΤΑ-ΣΟΥΧΑ-ΣΕΛΤΣΙ-ΣΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΑΡΑΚΙΝΙΣΤΑ-ΓΡΑΝΟΥΣΙΣΤΑ-ΚΡΗΝΑ-ΚΕΣΤΟΡΑΤΙ-ΔΟΞΑΤΙ-ΚΑΛΕΖΙ-ΝΟΚΟΒΟ-ΜΕΓΓΟΥΛΗ-ΕΡΙΝΤΙ-ΚΑΚΟΖΙ-ΚΑΡΙΑΝΗ-ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ-ΠΑΛΗΟΚΑΣΤΡΟΝ-ΧΟΥΜΕΛΙΤΣΑ-ΠΡΟΓΚΙ-ΓΑΡΔΙΚΙ-ΠΛΕΣΑΤΙ-ΚΟΛΩΝΙΑ-ΠΙΤΣΑΡΙ-ΜΑΝΤΖΑΡΙ-ΚΟΡΩΝΗ-ΠΡΟΓΟΝΑΤΙ-ΛΕΚΝΤΟΥΣΙ-ΓΚΟΛΕΜΙ-ΡΕΓΚΙΝΑ-ΓΚΟΥΣΜΑΡΙ-ΒΕΡΜΙΚΙ-ΝΙΒΙΤΣΑ-ΤΣΕΠΟ.

ΚΑΖΑΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ
ΚΟΥΤΣΙ-ΜΠΟΛΕΝΑ-ΜΠΟΡΣΙ-ΦΤΕΡΑ-ΤΣΟΡΑΙ-ΚΗΠΑΡΟ-ΚΟΥΔΕΣΙ-ΠΗΛΙΟΥΡΙ-ΚΑΛΑΡΑΤΕΣ-ΒΟΥΝΟΣ-ΔΡΥΜΑΔΕΣ-ΠΑΛΙΑΣΣΑ.

ΚΑΖΑΣ ΔΕΛΒΙΝΟΥ
ΝΙΒΙΤΣΑ -ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΧΟΝΤΟΣΤΟΒΟΝ-ΛΟΥΚΟΒΟΝ-ΠΙΚΕΡΝΙ-ΠΑΛΙΑΥΛΗ-ΚΟΓΚΟΤΣΗ-ΚΟΠΑΤΣΑΣ-ΒΕΡΓΟ-ΣΕΝΙΤΣΑ-ΖΟΥΛΙΑΤΗ-ΚΑΛΙΑΣΑ-ΤΑΤΕΖΑΤΗ-ΣΑΣΑΗ-ΒΡΥΣΗ-ΙΖΑΣΗ-ΓΚΙΑΣΤΑ-ΜΕΤΟΧΙ-ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ-ΛΥΚΟΥΡΕΖΙ-ΤΣΟΥΚΑ-ΠΑΛΛΗ-ΑΛΗΚΟ-ΤΣΑΟΥΣΙ-ΤΡΕΜΟΥΛΙ-ΚΑΣΙΜ ΑΛΙΜΠΕΗ-ΚΑΛΥΒΙΑ-ΓΕΡΜΑ-ΧΑΛΙΟ-ΧΟΤΖΑ-ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΑΠΑ-ΚΡΑΝΙΑ-ΟΜΕΡ ΕΦΕΝΔΗ-ΡΩΜΑΤΖΑ-ΑΒΑΡΙΤΣΑ-ΜΕΜΟΡΑΧΗ-ΔΕΡΜΕΣΙ-ΔΙΒΡΗ-ΓΡΑΒΑ-ΚΟΜΜΑΤΙ-ΚΕΣΑΡΑΤΙ-ΛΑΖΑΤΙ-ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ-ΤΣΕΡΚΟΒΙΣΤΑ-ΛΟΥΤΖΑΤΙ-ΓΙΑΝΙΤΣΑΤΙ-ΜΑΙΤΣΑΝΙ-ΓΡΑΣΔΑΝΙ-ΣΜΗΝΕΤΣΙ-ΑΝΩ ΛΕΣΝΙΤΣΑ-ΚΑΤΩ ΛΕΣΝΙΤΣΑ-ΔΡΟΒΙΑΝΗ-ΚΡΟΓΚΙ-ΠΕΤΣΑ-ΜΟΥΖΙΝΑ-ΓΑΡΔΙΚΑΚΙ-ΚΑΚΟΔΙΚΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ-ΣΑΡΑΚΑΤΙ-ΒΡΑΙΛΑΤΙ-ΒΕΙΑΧΟΒΟ-ΚΩΣΤΑΡΗ-ΛΙΒΙΝΑ-ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟ-ΜΑΤΟΜΑΡΑ-ΚΑΡΑΧΑΤΖΙ-ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΙ-ΦΟΙΝΙΚΙ-ΑΡΔΑΣΟΒΑ-ΜΟΥΛΑ ΜΟΥΣΑ-ΒΡΥΩΝΗ-ΚΑΛΤΣΑΤΙ-ΚΟΥΛΟΥΡΙΤΣΑ-ΜΕΜΟΥΣΒΕΗ-ΧΑΔΙΡ ΑΓΑ-ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ-ΚΑΡΑΛΗΜΠΕΗ-ΒΑΓΓΑΛΑΤΕΣ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ-ΣΟΠΙΚΙ-ΜΟΥΡΣΙΑ-ΤΖΑΡΑ-ΒΡΩΜΕΡΟ-ΣΑΓΙΑΝΝΗ.

ΚΑΖΑΣ ΛΕΣΚΟΒΙΚΙΟΥ
ΤΣΕΡΤΣΙΚΟΝ-ΜΠΟΜΠΙΣΚΟ-ΣΕΡΑΝΗ-ΠΕΡΑΤΙ-ΒΑΛΟΒΙΣΤΑ-ΒΛΑΧΟΙ-ΙΖΓΚΑΡΙ-ΠΟΣΤΕΝΙΑΝΙ-ΣΓΟΥΡΑΛΕΤΣΙ-ΛΙΑΡΑ-ΜΠΙΣΒΙΣΔΑ-ΠΟΔΑ-ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ-ΡΑΔΙΧΟΒΟΝ-ΓΕΡΜΕΝΙ-ΑΡΖΑ-ΚΡΕΣΟΒΟΝ-ΣΑΛΕΣΙ-ΚΟΒΑΤΣΙΣΤΙ-ΤΟΡΑΝΙΚΙ-ΤΣΑΡΕΣΟΒΟΝ-ΜΕΛΙΑΝΗ-ΠΕΣΤΑΝΗ-ΒΛΙΑΣΟΒΟΝ-ΜΠΡΕΣΤΑΝΗ-ΧΟΜΕΤΣΙΚΟΝ-ΔΑΡΔΕΣΙ-ΡΑΔΑΤΙ-ΡΑΔΑΝΗ-ΓΛΥΝΑ-ΚΟΚΕΣΙ-ΜΕΣΑΡΙΑ-ΜΙΛΙΣΣΙΝΙ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ-ΒΡΕΝΤΣΙΚΟΝ-ΔΕΡΜΑΡΙ-ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΝ-ΓΙΑΡΑΚΑΡΙ.

ΚΑΖΑΣ ΤΕΠΕΛΕΝΙΟΥ
ΜΕΓΑ ΛΑΜΠΟΒΟΝ-ΜΙΚΡΟΝ ΛΑΜΠΟΒΟΝ-ΤΡΙΜΠΟΥΚΙ-ΧΟΝΤΟΚΟΥΚΙ-ΣΤΕΠΕΖΙ-ΧΟΡΜΟΒΟΝ-ΛΕΚΛΑ-ΠΙΣΤΑΝΙ-ΚΟΔΡΑ-ΝΙΒΑΝΙ-ΣΕΠΕΡΗ-ΔΕΡΑΝΗ-ΤΟΠΟΒΑ-ΚΟΝΤΣΙΚΑ-ΒΙΘΟΥΚΙ-ΧΟΣΤΕΒΑ-ΔΟΣΝΙΤΣΑ-ΖΕΗ-ΛΙΑΡΗ-ΔΡΑΓΟΤΙ-ΜΕΤΖΟΓΟΡΑΝΗ-ΜΠΕΣΤΙΤΣΑ-ΝΤΑΜΕΣΙ-ΚΑΣΙΣΤΗ-ΜΙΡΙΤΣΑ-ΠΑΝΑΡΙΤΗ-ΤΟΥΡΑΝΙ-ΒΙΛΙΚΙΩΤΕΣ-ΜΠΕΝΤΖΑ-ΜΕΜΑΛΙΑ-ΔΟΥΚΑΙ-ΛΟΥΖΑΤΙ.

ΚΑΖΑΣ ΠΡΕΜΕΤΗΣ
ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ-ΠΟΓΔΑΡΑΝΗ-ΣΟΥΚΑ-ΓΚΟΡΙΤΣΑ-ΤΟΠΟΓΙΑΝΝΗ-ΤΖΑΝΑΝΗ-ΖΑΠΟΒΑ-ΜΑΡΤΙΝΙ-ΜΠΕΝΙΑ-ΤΟΛΙΑΡΙ-ΦΡΑΤΑΡΗ-ΠΑΝΑΡΙΤΗ-ΛΕΣΚΟΒΕΤΣΙ-ΡΙΜΠΑΙ-ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ-ΚΟΥΚΙΑΡΗ-ΒΕΛΤΑΣΤΗ-ΠΑΤΣΟΜΥΤΗ-ΚΟΣΙΝΑ-ΖΛΕΟΥΣΑ-ΚΟΥΤΑΛΗ-ΜΠΟΝΤΑΡΙ-ΚΙΛΑΡΙΣΤΙ-ΜΑΛΗΜΠΑΡΔΙ-ΣΕΝΙΚΑΝΗ-ΑΛΗ ΠΑΣΤΕΒΑΝ-ΜΟΚΡΙΤΣΑ-ΤΡΕΜΙΣΤΙ-ΓΟΣΝΙΣΤΙ-ΛΙΟΥΠΣΚΑ-ΦΡΑΣΣΑΡΗ-ΣΟΡΟΠΟΛΙ-ΚΡΕΣΟΒΑ-ΚΑΚΟΣΙ-ΣΤΡΕΝΕΤΣΙ-ΚΑΣΗΜΠΕΣΗ-ΜΗΤΣΙΑΝΗ-ΓΚΟΣΤΟΜΑΣΚΑ-ΒΕΛΤΣΙΣΤΙ-ΚΟΜΠΛΙΑΡΑ-ΡΑΔΟΒΙΤΣΑ-ΚΙΝΑΜΙ-ΖΑΒΑΛΙΑΝΗ-ΣΙΑΝΗ-ΠΙΣΚΑΛΗ-ΜΠΙΤΙΣΤΙ-ΓΚΟΣΤΙΒΙΣΤΙ-ΟΓΡΕΝΗ-ΣΕΛΕΝΙΤΣΑ-ΧΟΤΟΒΑ-ΚΟΣΟΒΑ-ΝΟΒΟΣΕΛΙΑ-ΜΠΕΝΙΑ-ΟΓΔΟΥΝΙΑΝΗ-ΓΡΑΜΠΟΒΑ-ΛΙΜΠΙΒΑΝΗ-ΤΡΕΜΠΟΖΙΣΤΙ-ΛΟΥΣΝΙΑ-ΜΠΡΕΖΑΝΗ-ΜΑΛΕΣΟΒΟΝ-ΛΙΜΠΑΡΙ-ΓΡΑΜΠΟΒΑ-ΑΡΓΚΟΒΑ-ΡΑΠΣΚΑ-ΜΠΟΥΧΑΛΗ-ΣΦΡΑΤΙ-ΛΙΠΑ-ΕΛΕΟΥΣΑ-ΛΙΣΙΤΣΑ-ΠΑΝΤΕΛΙΟΝΙ-ΓΙΓΚΑΡΙ-ΠΕΤΡΑΝΗ-ΜΟΥΣΟΥΚΑΡΙ-ΚΑΛΟΥΔΙ-ΣΤΡΕΜΠΕΤΣΙ-ΠΑΛΙΟΥΜΠΑΡΙ-ΚΑΝΙΚΟΛΙ-ΝΤΡΑΣΟΒΑ-ΖΕΠΠΑ-ΚΟΣΤΡΕΤΣΙ.

ΚΑΖΑΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΣΑΝΗ-ΣΚΩΡΙΑΔΕΣ-ΣΩΠΙΚΗ-ΤΣΑΤΙΣΤΑ-ΧΛΩΜΟ-ΜΑΥΡΟΓΕΡΟΝ.

ΚΑΖΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΚΟΝΙΣΠΟΛΙΣ-ΣΑΛΕΣΙ-ΓΙΑΝΝΑΡΙ-ΜΑΡΚΑΤΙ-ΒΕΡΒΑ-ΚΑΡΟΚΙ-ΝΙΝΑΤΕΣ.

Τωρα ποτε υπηρχε γεωγραφικος προσδιορισμος «Βορειος Ηπειρος» και τι ειδους ελληνικα ειναι αυτα,ειλικρινα δεν ξερω.Με την εννοια ομως της κοινης φυλετικης καταγωγης,φυσικα ειναι και ελληνικα,με την εννοια ομως της αντιθεσεως,δεν φαινεται να ειναι.Αντε με το καλο,οταν γινουν «Ελληνικα» τα παραπανω να τους αλλαξουμε και τις ονομασιες.Δηλ. να μην φαινονται «ξενα».Ετσι κι'αλλιως ειναι μια παγια τακτικη της πατριδας μας οι περιφημες «επιτροπες ονοματοδοσιων».
Εμεις ειμαστε ικανοι να αλλαξουμε και το ονομα των Ινδιων,πρωτα ο Θεος βεβαια ,αφου γινουν Ελληνικα!!!

5 σχόλια:

  1. Βουλγάρικες ονομασίες.
    Απορώ πως δεν υπάρχει ούτε έστω για δείγμα ούτε ένα βουλγάρικο χωριό για δείγμα μέσα στην Αλβανία ενώ βλάχικα χωριά υπάρχουν.
    Αλήθεια πέρα από τα ονόματα υπάρχουν αλλα στοιχεία όπως προφορικές παραδόσεις μουσικές παραδόσεις εύρεση κυριλικων επιγραφών που να πιστοποιούν την βουλγαρικότητα των περιοχών αυτών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν σε αυτά τα μέρη υπήρχαν βούλγαροι μέχρι ποια εποχή υπήρχαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν κύριε διαχειριστή κοιτάξετε τα σχόλια μου επειδή ξέχασα προηγουμένως να πω και κάτι άλλο.
    Ένας δύο εθνολογικοί χάρτες των τελών του 19ου αιώνα των Βαλκανίων παρουσιάζουν πως στην περιοχή δυτικά της μοσχόπολης ζούσαν βούλγαροι.
    Οι υπόλοιποι χάρτες έδειχναν μόνο αλβανικό πληθυσμό.
    Τελικά τι ισχύει;στην περιοχή δυτικά της μοσχόπολης(χωριά Παναρίτι,στύλος,και τα γύρω χωριά)μιλούσαν πριν 150 χρόνια βουλγάρικα η όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μιλούσαν ποτέ Βουλγάρικα.στην περιοχή ομιλειται η ελληνική τα αλβανικά και τα βλάχικα ανέκαθεν.

      Διαγραφή
  4. Η καταγραφή αυτή είναι λάθος. Έχουν σαν Έλληνες όλους τους ορθοδοξους

    ΑπάντησηΔιαγραφή