Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Κυκλοφόρησε το βιβλίο με ποιήματα του καθηγητή Δημήτρη Πέττα


"Οι στίχοι μου" το πρώτο βιβλίο με ποιήματα του καθηγητή Δημήτρη Πέττα

Επιτέλους τα ποιήματα του Δημήτρη Πέττα μπορούμε πλέον να τα διαβάζουμε από το πρώτο του βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μιλοσάο. Ο Δημήτρης Πέττας, ο συγχωριανός μας  έχει γράψει πολλά ποιήματα στα οποία καθρεφτίζεται η βαθιά, άσβεστη αγάπη του για τις ρίζες του, το χωριό του τη Δίβρη.



Ο ποιητής πικράθηκε πολύ με την ερήμωση του τόπου του, θύμωσε πολύ με την αδιαφορία του κράτους και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης,  ύμνησε το σύμβολο της Δίβρης τον γεροπλάτανα. εκεί που κάθονταν , κουβέντιαζαν,  σιγοψιθύριζαν καημούς και μυστικά, χαίρονταν την συντροφιά, χόρευαν και γλεντούσαν οι Διβριώτες.
Οι ευαισθησίες του  αγκαλιάζουν και τους συμπατριώτες του και σε πολλούς στίχους του εκφράζεται ο σεβασμός και η αγάπη του για τη σύζυγό του, τα παιδιά του, τους φίλους του.  Είναι ένα βιβλίο εύχρηστο, συμπαθητικό, σεμνό, ευπρεπές. Ο ποιητής στα ποιήματά του θίγει με έναν απλό, σύντομο τρόπο και προπαντός κατανοητό, προβλήματα της καθημερινότητας, αγωνίες υπαρξιακές, αναζητήσεις φιλοσοφικές και ιδεολογικές, ασκεί κριτική και αυτοκριτική, θέτει ερωτήματα, εκφράζει απορίες, επισημαίνει κινδύνους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Η ποίηση του είναι βιωματική και σίγουρα προσιτή, κατανοητή, λαγαρή σαν τα νερά της Καμάρας με γλώσσα καθημερινή, αφτιασίδωτη.
Ο στίχος και η κάθε λέξη γλιστράει αθόρυβα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, ακουμπάει την καρδιά μας, αγγίζει την ψυχή μας, γεμίζει το είναι μας ομορφιά. Περιμένουμε από τον ποιητή και άλλα ποιήματα στο μέλλον και φυσικά ένα δεύτερο βιβλίο.

Αι. Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου