Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

NE.B.: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ο πρόεδρος της νεολαίας Β/Ηπειρωτών, που τυγχάνει να είναι και διβριώτης από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι τις 29 Οκτωβρίου με πολλές δυσκολίες κατάφερε, αφού πρώτα για 4 μήνες συγκέντρωσε το υλικό, να πάει και να το μοιράσει ο ίδιος στα σχολεία της Β/Ηπείρου.
Ο ίδιος δε θέλει να αναφερθεί στις δυσκολίες μέχρι την ολοκλήρωση της εκστρατείας, αλλά να σταθεί στην αγάπη με την οποία τον περίμεναν οι μαθητές και οι καθηγητές τους, στη θέληση που έχουν αυτά τα παιδιά για παιδεία και μόρφωση και φυσικά στις τεράστιες ελλείψεις σε σχολικά είδη.
Θερμή ήταν η υποδοχή του προέδρου από τους μαθητές  του σχολείου της Δίβρης.
       Ευχαριστήριες επιστολές προς τη Νεολαία Β/Η και ειδικά για τον πρόεδρό της έστειλαν οι διευθυντές των σχολείων Βουλιαρατίου, Λιβαδειάς, Μεσοποτάμου και ΔΙΒΡΗΣ.

« Αγαπητοί φίλοι της ΝΕ.Β.
Εκ μέρους των μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων μας σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας στα σχολεία μας. Η εκστρατεία σας για την ενίσχυση των σχολείων μας με διδακτική και εκπαιδευτική ύλη είναι η καλύτερη προσφορά, συμπαράσταση. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον συντοπίτη μας και πρόεδρο της νεολαίας κ. Αιμίλιο Πάντο ο οποίος συντόνισε και έφερε σε πέρας το δύσκολο αυτό πατριωτικό έργο.
Η ενεργοποίηση τέτοιων προσπαθειών με συγκεκριμένη βοήθεια προς τα σχολεία μας είναι η καλύτερη απάντηση στους συνθηματολόγους και στις κούφιες υποσχέσεις. 
Όποιος αγαπάει αληθινά τον μαρτυρικό τόπο της γενέτειράς μας χρειάζεται να μιμηθεί την καλή σας πράξη…»


                      ΝΕΟΛΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
ΕΚΣΤΡΑΤΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τα σχολεία της Βορείου Ηπείρου, την εγκατάλειψη και τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σ’ αυτά. Όλοι απαιτούν να πάψει πια η κρατική αναλγησία και να ληφθούν μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία του τόπου μας. Η απαίτηση αυτή μας αφορά όλους, όπως αφορά όλους μας και η υποχρέωση προσφοράς προς τη γενέτειρά μας.
Το σκεπτικό αυτό οδήγησε τη «Νεολαία Βορειοηπειρωτών» να διοργανώσει εκστρατεία για τη συγκέντρωση σχολικής ύλης για την ενίσχυση των σχολείων μας. Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής στηρίχτηκε κατά κύριο λόγο στην προσφορά ιδιωτικών φορέων και την εθελοντική συμβολή των μελών της Νεολαίας.
Σε διάστημα δύο μηνών συγκεντρώθηκαν 2 υπολογιστές, εκατοντάδες  βιβλία διδακτικής και εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, 2000 τετράδια, πάνω από 1000 στυλό, μαρκαδόροι και μολύβια. Η ύλη αυτή διανεμήθηκε στα σχολεία του Βουλιαρατίου, Βόδριστας, Λιβαδειάς, Μεσοποτάμου και Δίβρης.
Ανεκτίμητη υπήρξε η προσφορά του επιχειρηματία μας κ. Κώστα Σωτήρη, ο οποίος με μεγάλη προθυμία και σεμνότητα, στήριξε οικονομικά σημαντικότατο μέρος της εκστρατείας. Πρέπει, επίσης να αναφερθούν οι εταιρείες, BIC ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε. και η Χαρτοβιομηχανία SKAG ΑΕΒΕ, που πρόσφεραν το μεγαλύτερο μέρος των τετραδίων και στυλών που συγκεντρώθηκαν.
Ουσιαστική και αναντικατάστατη ήταν η προσφορά της υπεύθυνης γλωσσοδιδακτικού υλικού για την πρωτοβάθμια  εκπαίδευση του Κέντρου Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών κας Αφροδίτης Βάσσου και της κοινωνιολόγου Μάρθας Μπάρκα (μέλος της Νε.Β), οι οποίες εξασφάλισαν την συνεργασία μας με το εν λόγω Κέντρο και την συγκέντρωση πρωτοποριακών συγγραμμάτων διδακτικής και εκμάθησης Ελληνικών, που θα φανούν πολύτιμα σε διδασκάλους και μαθητές.
Αξίζει να σημειωθεί το ονόμα του κ. Φίλιππα Ρούτζιου απ’ το Σελλιό, ο οποίος ενίσχυσε την εκστρατεία όχι μόνο οικονομικά, αλλά και συνέβαλε προσωπικά στην διεκπεραίωση πολλών δράσεων σχετικών με αυτή. Άλλοι αρωγοί της προσπάθειας αυτής ήταν και οι κύριοι: Βαγγέλης Κωνσταντίνης απ’ το Μετόχι, Θωμάς Παππάς απ’ την Πλάκα, Αλέξανδρος Σκεύης απ’ του Χάλιου. Οικονομική βοήθεια επίσης, πρόσφερε και ένας νέος από την Γριάζδανη ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.
Για την πραγμάτωση της πρωτοβουλίας αυτής το Δ.Σ. της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών διέθεσε μέρος των χρημάτων του ταμείου της και εργάστηκε αδιάκοπα όλο αυτό το διάστημα. Τέλος, πρέπει να αναφερθεί η καθοριστική συμβολή του προέδρου της Νεολαίας κ. Αιμίλιου Πάντου απ’ τη ΔΙΒΡΗ, ο οποίος συντόνισε και έφερε σε πέρας το δύσκολο αυτό έργο.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα  «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» (6/11/2004)




                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου