Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΧΑΡΗΣ ΓΚΟΥΒΕΛΗΣ. Ο Διβριώτης δεύτερης γενιάς που τιμάει και δοξάζει την Ελλάδα και τη Δίβρη.

Χάρης ΓκουβέληςΣτις 1 Οκτωβρίου 2008, έλαβα ένα e-mail από τον κ. Χάρη Γκουβέλη  ο οποίος είχε επισκεφθεί την ιστοσελίδα του χωριού μας www.divri.gr και διαβάζοντας το άρθρο για τον Καπετάν Δίβρα,   ένιωσε πολύ περήφανος που βρήκε τις ρίζες του.
Ο Λάμπης Γκουβέλης ήταν ο παππούς του ο οποίος είχε πάει στην Πόλη, ενώ ο πατέρας του μετανάστευσε στη Νότια Αφρική. Εκεί γεννήθηκε και μένει ο Χάρης.

Η «ταυτότητα» του Χάρη Γκουβέλη


Ο Χάρης Γκουβέλης γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής από γονείς που ήρθαν στην Κωνσταντινούπολη, το 1965. Σπούδασε Αφρικανική Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Wits, από το οποίο αποφοίτησε το 1989. Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Wits
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης των Ελληνικών Φοιτητικών Οργανώσεων της Νότιας Αφρικής (NAHYSOSA).

Το 1991 εξελέγη στο Συμβούλιο της πόλης του Germiston και επανεκλέχτηκε το 1995 ως Σύμβουλος Αντιπροσώπευσης του κόμματος ANC. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος για σχεδόν δέκα έτη, τέσσερα από τα οποία Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και πέντε Πρόεδρος της Νομικής και Συνταγματικής Επιτροπής. Διετέλεσε επίσης, για τρεις θητείες, Ταμίας του παραρτήματος του ANC στο Germiston.
Εργάστηκε ως σύμβουλος στο Τμήμα Δημόσιου Τομέα της Price Waterhouse, ως Διευθυντής Προγράμματος για την «Επιχείρηση ενάντια στο έγκλημα» και ως Ανώτερος Θεσμικός Αναλυτής για την Τράπεζα Ανάπτυξης της Νότιας Αφρικής. Από το 2001 είναι ο ιδιοκτήτης και διευθυντής επιχείρησης παραγωγής πλαστικών.

Από το 1998-2002 διετέλεσε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Οργανώσεων της Νότιας Αφρικής. Έχει εκλεγεί Μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της Περιφέρειας ΣΑΕ Ασίας-Αφρικής για δύο θητείες. Το 2004 διορίσθηκε από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής Μπέκι Μέλος της Επιτροπής για την Προώθηση και την Προστασία των Δικαιωμάτων των Πολιτιστικών, Θρησκευτικών και Γλωσσικών Κοινοτήτων, όργανο που προβλέπεται από το σύνταγμα της Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής για την ενίσχυση της δημοκρατίας. Τον Δεκέμβριο του 2006 εξελέγη Συντονιστής της Περιφέρειας ΣΑΕ Αφρικής - Εγγύς/Μέσης Ανατολής.


Του ευχόμαστε υγεία και  καλή επιτυχία στο έργο του και καλή αντάμωση στο χωριό του παππού του, στη Δίβρη μας.

Αιμίλιος Πάντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου